ACNÉ

Een van de meest voorkomende en vervelende huidproblemen. Een vervelende, zichtbare aandoening welke veelal voorkomen op het gezicht, de rug en de borst. Een goede verzorging en huid verbeterende behandelingen verminderen de acne, voorkomen blijvende littekens en brengen de huid weer in balans. 

Wat is acne?

Bij acne is er sprake van een ontsteking in de talgklier van het haarzakje. Meerdere oorzaken spelen een belangrijke rol bij het ontstaan van acne; een verhoogde talgproductie, verstopping van de porie en de aanwezigheid van de P. acnes bacterie (propioni). Hierdoor ontstaan er mee-eters, puistjes of pukkeltjes.

Iedere huid is uniek en elke soort acne behoeft een andere aanpak. Belangrijk is dat daar eerst naar gekeken wordt tijdens een intakegesprek alvorens wij de behandeling starten. 

Het doel van de behandeling

– Reinigen, zuiveren en verfrissen van de vette en onzuivere huid.

– Versterken huidbarrière en het immuunsysteem.

– Voorkomen bacteriële verspreiding.

– Bestrijden hyperkeratose en normaliseert de talgproductie.

– Verfijnen van de poriën.

Enkelvoudige behandeling voor de vette huid met onzuiverheden, met of zonder infecties. Losse normaliserende behandeling waarbij de huid wordt gezuiverd en geledigd. 

Raadpleeg de zorgverzekeraar voor een eventuele vergoeding. Via een doorverwijzing van de arts kan deze behandeling vergoed worden. 

Wij zijn ANBOS geregistreerd.